Речовини натуральних йогуртів впливають на мозок
Речовини йогуртів впливають на мозок
2 жовтня 2018 р.
Йогурти здатні впливати на головний мозок людини, - до такого висновку прийшли дослідники з Університету біологічних досліджень в Арізоні (США). За їх словами, що містяться в йогуртах речовини знижують головний біль, пише health info, посилаючись на «Медикфорум».
Американські вчені підтвердили добре відому спортсменам здатність йогуртів захищати від м'язового болю. Це властивість продукти пов'язано з тим, що при його вживанні активізується виведення з м'язів молочної кислоти, яка і провокує появу больових відчуттів після силових тренувань.
Зараз вчені доводять, що йогурти також можуть купірувати і головний біль.
«Знеболюючу дію йогуртів при головному болю викликано мікроелементами, які утворюються в продукті в результаті життєдіяльності біфідобактерій», - констатували наукові фахівці.
У той же час експерти підкреслюють: мова йде насамперед про натуральному кисломолочному продукті, не містить штучних добавок і цукру. На жаль, велика частина продаються в торгових мережах йогуртів не можуть похвалитися такими характеристиками. Медики радять по можливості готувати йогурти самостійно. Їх вживання ефективно покращує стан кишкового мікробіома – саме з цим в першу чергу пов'язана користь даного продукту.