Приготування десертів з сиру «Маскарпоне»
Величезна кількість десертів можна приготувати з італійського сиру «Маскарпоне». Продукт має яскраво-вираженим вершковим смаком, який у багатьох випадках хороший сам по собі, без додаткових інгредієнтів.
Кремоподобная структура сиру сама підказує можливі варіанти його використання. Простіше всього «Маскарпоне» застосувати в якості заправки до солодким салатів. Достатньо кілька хвилин, щоб підготувати наявні фрукти, додати трохи цукру, екстракт ванілі, кілька ложок сиру — і безпрограшний десерт готовий. Варіант ласощі для дорослих можна доповнити невеликою кількістю рому або іншого ароматного алкоголю.
Муссовые десерти з сиром «Маскарпоне»
Ефектним стравою на будь-якому столі є багатошарові крем-десерти. Сир «Маскарпоне» також ідеально впишеться в будь-який подібний рецепт. Приготування такої страви займе мінімум часу. Для ефектної подачі необхідні широкі келихи або скляні креманки. В якості основи можна взяти рецепт будь-якого крему, який буде розкладатися разом з сиром «Маскарпоне» пошарово. Також під час приготування можна додати свіжі фрукти, ягоди, горіхи, розтоплений шоколад.
Приготування десерту «Тірамісу» з «Маскарпоне»
Неможливо уявити десерт «Тірамісу» без сиру «Маскарпоне». Приготування страви під силу навіть дітям. Замочене в каву печиво «Савоярді» необхідно пошарово перекласти разом з добре збитим сиром. Між шарами також можна додати сезонні ягоди, фрукти, або конфітюри, варення. Більш складний варіант передбачає додавання яєчної маси в сир «Маскарпоне», але такий варіант не завжди корисний для дітей.
Креми з «Маскарпоне»
Сир широко використовується кондитерами для приготування кремів. Це відмінний варіант для тортів, еклерів, капкейків. Крем не перевантажує ласощі, гармонійно доповнюючи смак бісквітів, заварного тіста, бізе.
Універсальний італійський сир збагачує самий простий десерт вишуканим вершковим смаком. Це улюблений інгредієнт всіх шеф-кухарів і кондитерів, який з успіхом можуть застосовувати всі любителі смачних десертів. Вершковий продукт є прекрасною основою для кулінарних експериментів, ідеально пов'язуючи між собою самі несподівані поєднання. Навіть при наявності самих скромних кулінарних навичок, сир «Маскарпоне» допоможе приготувати смачний «шедевр».