Продавець Інтернет-магазин "ЗАКВАСЬка" розвиває свій бізнес на Prom.ua 12 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
856 відгуків
+380 (67) 574-26-20
+380 (50) 669-83-52
Харків, Україна
Кошик
Інтернет-магазин "ЗАКВАСЬка"

Як вибрати «правильну» закваску

Перш, ніж почати пошук «правильної» закваски, потрібно визначитися, що ж на виході ви хочете отримати. Це може бути йогурт, кефір, айран, сир та інші кисломолочні продукти. Кожен з них по-своєму смачний і корисний, а для приготування потрібні різні закваски. Але є деякі загальні для цих продуктів особливості. На них і зупинимося.

 

Поради щодо вибору закваски для молока

 

  • Суха закваска. Купуйте розфасоване сировину для приготування кефіру, йогурту і сиру. Використовувати магазинні йогурти і рідкі закваски не варто – користі від готового продукту буде не багато.

  • Різноманітність бактерій. У складі на упаковці будуть вказані бактерії, які входять в закваску для молока. Чим різноманітніше склад, тим корисніше буде кінцевий продукт. Цей нюанс важливий і якщо ви плануєте годувати домашнім йогуртом немовляти. Далеко не всі бактерії добре засвоюються дитячим організмом.

  • Цілісність упаковки. При контакті з киснем цінні бактерії закваски для молока гинуть, тому перед покупкою зверніть увагу на те, щоб упаковка (пачка чи флакон) не були пошкоджені.

 

Основні параметри

 

Для виготовлення кисломолочного продукту в домашніх умовах, цілком достатньо фасування закваски в 0,5-1,5 р. Більший обсяг фасування не дає більш вираженого результату — ефект буде той самий: що від ваги 1,5 г, від 10 р. Проте деякі виробники фасують закваску великими дозами, намагаючись піднести це як вигоду.

Важливо! Закваску для молока не можна ділити на частини. Відкривши флакон/пачку, ви повинні витратити її всю. При контакті з киснем бактерії починають гинути, відповідно, залишена «на потім» порція може бути неефективною.

Ще одна поширена хитрість виробників – концентрація бактерій. Багато виставляють за перевагу концентрацію більш ніж КОЕ109. Насправді, для приготування сиру, йогурту і кефіру будинку КОЕ109 – це більш ніж достатньо. Додаткові бактерії ролі не зіграють.

Не верьте, если производитель указывает, что именно с его закваской ваш йогурт будет готов через 4 часа. Для полноценного раскрытия бактерий и приготовления кефира или сыра нужно минимум 6-8 часов.

 

Сыр, йогурт и кефир в домашних условиях

 

Приготовление кисломолочных продуктов дома – не самый легкий процесс. Закваска для молока не раскроется, если его температура будет недостаточно высокой, а если молоко перегреть, то бактерии погибнут. Процесс приготовления облегчает йогуртница, но, приловчившись, можно обойтись и без нее.  При этом готовый продукт намного вкуснее магазинного, а сравнение по полезности и вовсе излишне. Домашние йогурты точно натуральные, свежие и действительно содержат нужные для вашего организма полезные бактерии. Так що не відмовляйте собі в задоволенні, купуйте «правильні» закваски і їжте корисні продукти!

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner