БРИНЗА — ЩЕ ПРОСТОГО!!!
Сир готується з 5 літрів домашнього молока (не підданий термічної обробки)
Час приготування — 1 година
Корисні властивості бринзи
Бринза містить 288 калорій, до 15 г білків і до 26 г жирів, а також кальцій, натрій, фосфор, вітамін В1, В2 і С.
Бринзу та овечий сир рекомендує вживати тільки після місячного зберігання.
Бринза дуже корисна для здоров'я шкіри та організму загалом. Регулярне вживання бринзи допоможе зберегти молодість, гладкість, бархатистість і пружність шкіри.
Завдяки високому вмісту кальцію, що міститься в легкозасвоюваному вигляді бринза, корисна для збереження зубів і кісткової системи. Так само бринза полегшить процеси травлення й пригнічує розвиток гнильних бактерій у кишківнику.
Склад і калорійність бринзи
Порівнюючи з іншими твердими сирами, склад бринзи набагато краще збалансований для користі людського організму: жирів у ній менше, а білків — більше. Цілющі властивості бринзи багато в чому пов'язані з вмістом у ній легкозасвоюваним кальцієм: добова потреба в ньому організму забезпечується всього 100 грамів продукту. Ще один нюанс, завдяки якому так корисна бринза: під час її приготування не потрібна теплова обробка, і тому всі вітаміни (С, Е, А, В1, В2) і мінеральні речовини (солі кальцію, калію, фтору) збережені.
Середня калорійність бринзи — всього 260 ккал, що дає змогу зарахувати її до дієтичних продуктів. Є сорти бринзи з калорійністю менш ніж 160 ккал.
Зберігати бринзу необхідно тільки в холодильнику, щільно загорнутою в харчову плівку або фольгу, і діставати звідти ненадовго. Середній термін її правильного зберігання — 5-7 днів. (Ідеальний варіант — коли бринза зберігається у власному розсолі: 2-3 тижні.) Після його закінчення бринза позбавляється своїх смакових і найважливіше — корисних властивостей.
Користь бринзи визначається насамперед підвищеним вмістом у ній кальцію і фосфору, тому вона рекомендується у разі захворювань і травм кісткової системи (остеропороз, рахіт, переломи), а також вагітним. Лікувальний комплекс бринзи з молочнокислих бактерій, амінокислот і вітамінів групи B показаний у разі хвороб печінки та нервової системи, у літньому віці. Зазначений позитивний вплив під час вживання бринзи на стан шкіри. Малокалорійність продукту, що водночас містить тваринний білок, — чудова рекомендація всім, хто відмовився від м'ясних продуктів.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Японія |
Користувацькі характеристики | |
Вихід сиру | 900-1100 г |
Групова упаковка | 10 штук |
Упаковка | сашкові |
Тип закваски | Для сирів, сиру |
Кількість молока | 5 літрів |
Основні | |
Склад | Фермент "Мейто" |
Вага | 0.15 |
- Ціна: 6 ₴