Белпер Кноле
Найменування: Белпер Кноле
Країна походження: Швейцарія
Тип: твердий
Тип молока: з непастеризованого коров'ячого молока
Жирність: 42%
Текстура: щільна, закрита, ламка, розсипчаста
Цвет: блідо-жовтий
Смак: сильний, пікантний, гострий
Термін дозрівання: 2-12 місяців
Відповідні сорти вин: білі сухі вина.
Белпер Кноле — це твердий швейцарський сир у формі маленьких кульок в обсипці з чорного перцю або суміші перців. Консистенція сиру змінюється впродовж періоду його дозрівання, так що в перший місяць це — напівм'який сир, який можна намазати на хліб, а до року дозрівання сир стає твердим, як камінь. Його нарізають стружкою за допомогою спеціального сирного ножа, або розламують на маленькі шматочки, як пармезан. Сир має дуже інтенсивний смак, запорука якого є особливий набір спецій: чорний перець, часник і рожева гімалайська вулканічна сіль надають сиру особливої пікантності.
Назва Белпер Кноле перекладається з німецького як "клубінь (трюфель) з Белпа", що є відсиланням до зовнішнього вигляду цього сиру та його сходження з трюфелями. Ну а Белп — це місто у Швейцарії, де був винайдений цей сорт сыра. Оригінальний Белпер Кноле готується зі свіжого непастеризованого коров'ячого молока від корів місцевої породи Зимменталь. Молоко з ферм привозять прямо на сироварню. Під час приготування сиру він не піддається жодній температурній обробці, нагріванню або охолодженню. Сформовані кульки сирної маси змішують із часником і гімалайською сіллю, а потім обвалюють у чорному перцю з Оберленду та відправляють у камеру для дозрівання. Достигання сиру може тривати від одного місяця до року. Сир Белпер може стати оригінальним елементом сирної тарілки. Також цей сир у натертому вигляді або у формі стружки можна використовувати під час приготування гострого ризото, фондю, пасти, а також у різних салатах і навіть супах. Шматочок Белпера подарує унікальний і незабутній смак будь-якій страві!
Комплект для сиру "БЕЛПЕР КНОЛЛЕ" складається з розчину молочнокислих бактерій, молокосвертного ферменту та докладної інструкції приготування
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Італія |
Користувацькі характеристики | |
Вихід сиру | 1000-1200 г |
Упаковка | сашкові |
Термін визрівання | від 2-х місяців |
Кількість молока | 12 літрів |
Тип закваски | Для сирів, сиру |
Основні | |
Склад | Закваска + Фермент "Мейто" |
Вага | 1 |
- Ціна: 19 ₴/комплект