Пепсин харчовий, мікробіальний ренін, фермент для виготовлення сиру в домашніх умовах і на виробництві з коров'ячого та козячого молока.
1 банка (100 г) пепсина розрахована на 10 000 літрів молока.
Термін придатності — до грудня 2021 г
Пепсин Meito застосовується під час виробництва м'яких і твердих сортів сиру як у домашніх умовах, так і на виробництві. За допомогою пепсину Meito можна виготовити: звичайний домашній сир, розсольні сири (бринза, сулугуні, фета тощо), а також практично всі відомі тверді сорти сиру. Meito — натуральний продукт, що містить молокосвертувальні ферменти. Ці ферменти являють собою специфічні протеази, які за своїм амінокислотним складом ідентичні телячому сичужному ферменту. Але Meito водночас не містить тварин і хімічних компонентів, що сприятливо позначається на терміні зберігання і смакових якостях сиру. Meito зроблений за допомогою ферментації та подальшого сушіння рослинного харчового гриба.
Властивості: активність не менш ніж 300 000 одиниць, час згортання молока 30 хв.
Молокосвертувальний фермент «Мейто» («MICROBIAL MEITO RENNET») — ренін рослинного походження (100% хімозину), що отримується японською технологією з висівок пшениці, вирощеної спеціально для приготування «Мейто».
Рекомендації: «Мейто» був схвалений Адміністрацією харчових продуктів і медикаментів як харчова добавка в США, Франції, Німеччині, Швейцарії, Великобританії та в інших країнах.
«Мейто» — не містить ГМО (протока випробувань No 3/8-А-5049/1-33621/1Е від 03.07.09г, Система сертифікації УкрСЕРПО, випробувальний центр Інституту екогієнії та токсикологів.Л.Медвів), перевірений інститутом харчової технології, екогеннієни та токсики МОЗ України (No3/8-А-351-08-26936Е від 24.01.2008), був схвалений Міністерством охорони здоров'я України як препарат, який відповідає всім вимогам санітарного законодавства України та є безпечним для здоров'я людини (санітарний гігієнічний препарат висновок No05.03.02-03/3625 від 28.01.2008г.
Стандарти якості: "Мейто" виробляються за суворо керованого процесу та його якість незмінно постійно. Саме "Мейто" відповідає найсуворішим стандартам ефективності та чистоти.
Термін придатності та зберігання: "Мейто" має термін придатності 3 роки без втрати активності (у разі правильного зберігання), що набагато більше, ніж у ферментів тварини та інших походженнях. Зберігати "Мейто" потрібно в щільно закритій банці в сухому, прохолодному місці (оптимальна температура зберігання 6-8 °C). Упаковка: Фермент “Мейто” розфасований в алюмінієві пакети по 1 г. чистої ваги. Відповідно до стандартів України та міжнародними стандартами на кожній упаковці вказана фірма та країна-виробник, що підтверджено нанесеним штрих-кодом.
Вказівки щодо застосування: Розчин ферменту «Мейто» готується безпосередньо перед внесенням у молоко.
Рекомендована доза «Мейто» для виробництва твердих сирів від 5 до 8 грамів на 1 000 кг перероблюваної молокомесі. У разі, якщо швидкість згортання не важлива, кількість внесення «Мейто» можна набагато зменшити. Фермент «Мейто» вноситься в молокосу після додавання до неї всіх необхідних компонентів (за температури сквашування (30-34 °C), залежно від типу сиру, потрібного часу згортання та сезону року), у такий спосіб: виміряна кількість «Мейто» розчинити в 10-кратному (відносно об'єму ферменту) об'єму холодної питної води та додати отриманий розчин у молокосуміш для вироблення сиру, у разі ретельного перемішування впродовж 5 хвилин. Кількість ферменту визначають з урахуванням того, що молочна суміш має упродовж 25-40 хвилин давати щільний, рівномірний на всій масі згусток, готовий до розрізу.
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Meito Sangyo |
Країна виробник | Японія |
Основні | |
Вага | 100 |
Склад | пепсин |
Тип дріжджів | Сухі |
Користувацькі характеристики | |
Тип закваски | Для сирів, сиру |
- Ціна: 750 ₴