Сир ФЕТА з 10 літрів молока — закваска та фермент
- В наявності
- Код: 119
25 ₴/комплект
Найвідоміший у світі сорт свіжого сиру. Він широко використовується в салатах і для приготування соусів. Сир Фета є прекрасним доповненням до різних салатів (наприклад, грецької або італійської). Також він чудово плавиться. Фету можна їсти свіжою, відразу після приготування, а можна приготувати розсол і витримати її там для отримання пікантного смаку та збільшення терміну зберігання.
Видовжки Фету готували балканські Свійські Холод, приглядаючи за своїми черенями коз і овець, на передгір'ях Карпат.
Коровеї молоко як вихідна сировина стали використовувати вже пізніше — це Середземноморська традиція. І Фета так органічно вписалася в китайську кухню, що ми знаємо її, як зразок кулінарного мистецтва Еллади.
А приготувати всіма улюблений сир зі справжнього молока та наших живих заквасок — дуже просто!
У комплекті є все необхідне-закваска, фермент і докладна покрокова інструкція з приготування сиру.
А потім, а що потім? Ви можете приготувати із сиру чудові закуски
Дуже простий рецепт закуски із сиру — маринований сир фету. Все, що потрібно для цього рецепту — сир фету, набір сушених трав, часник, оливкова олія та пара стручків свіжого перцю чилі. Через кілька днів, коли сир просочиться маринадом, у вас вийде класна закуска — гостра й ароматна. Олія також не пропаде, просочившись запахами сушених трав, вона тільки покращить свої смакові якості. Після того як з'їсте сир, олія краще зберігати в холодильнику.
Маринований сир можна подати як самостійну страву, але, крім цього, він збагатить смаком будь-який, навіть найскрасніший овочевий салат, а простий шматочок житнього хліба перетвориться на смачний сніданок, якщо намазати на нього невеликий шматочок пряного сиру.
Маринований сир фета
За кілька хвилин можна приготувати дуже непогану закуску до вечірки з друзями.
· Час приготування: 15 хвилин
Кількість: 250 г
Інгредієнти для маринування сиру фета · 250 г сыра фета; · 2 стручки гострого перцю чилі; · 4 часточки часнику; · гілочка розмарину; · 1 ч. л. меленої паприки; · 2 ч. л. сушеного листя м'яти; · по 1 ч.л. чебрецю та базиліку; · 150 мл оливкової олії extra virgin. |
·
Спосіб приготування маринованого сиру фета
Готовий сир фета нарізуємо невеликими кубиками, я зазвичай ріжу його так, щоб шматочок припав на один укус, з відомої причини чоловіки особливо це цінують.
Очищаємо часточки часнику, розрізаємо навпіл і злегка притискаємо, щоб звільнити часникову олію. Один стручок перцю чилі нарізаємо кільцями. На цьому етапі, загалом, приготування маринованого сиру в частини оброблення продуктів і закінчується, далі залишається тільки скласти все в баночку.
На дно відповідного посуду, краще вибрати низьку банку із широкою шийкою, кладемо гілочку розмарину, половину нарізаного часнику, кілька кілочок чилі, додаємо цілий стручок чилі та порцію кубиків фети.
Продовжуємо наповнювати банку, по черзі укладаючи кубики сиру та посипаючи їх пластівцями паприки, сушеною м'ятою, чебрецем і базиліком, також кладемо залишки часнику та кілочки перцю.
Банку заповнюємо повністю, утрамбовувати сир не потрібно, позаяк з'являться крихти, які зіпсують усю красу, та й їсти їх незручно.
Наливаємо в банку оливкову олію першого холодного пресування, у цьому разі, щоб отримати гарний результат, скупитися не потрібно. Олія не пропаде, а дуже знадобиться для заправляння салатів, адже просочившись ароматом спецій, часнику та перцю, вона набуде дуже багатого букета смаків і запахів.
Даємо сиру замаринуватися й остудіться в холодильнику кілька днів Залишаємо сир на кілька днів у прохолодному місці, більше жодних маніпуляцій із ним проводити не потрібно. Через 2-3 дні у вас вийде гострий, пряний і ароматний сир фету, який можна намазати на хрусткі хлібці або додати в овочевий салат. Рецепт, як бачите, дуже простий, можна змінювати добавки на свій розсуд, комусь не подобається часник, а хтось, напевно, зовсім не любить гострі приправи. Головне, зберегти принцип — приправити солоний сир ароматними травами та спеціями та залити гарною олією. Смачного! |
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Італія |
Основні | |
Склад | Закваска, Фермент "Мейто" |
Тип | Розсольний сир |
Користувальницькі характеристики | |
Тип закваски | Для сирів, сиру |
Вихід сиру | 1200-1500 |
Упаковка | сашкові |
Кількість молока | 10 літрів |
Тип молока | Будь |
- Ціна: 25 ₴/комплект