

ЗАКВАСКА Домашній Мацун-Мацоні (Італія) — 1 пакетик на 1 літр
- В наявності
- Оптом і в роздріб
- Код: 108
7,50 ₴
Показати оптові ціниТермін придатності: До 12. 2025
МАЦУН — це вірменський національний молочнокислий продукт.
Така кисломолочка є, ймовірно, у кожній національній кухні! У Вірменії — це мацун, у Грузії — мацоні, у Росії — кефір... Всі вони молочнокислі продукти, що отримуються з молока за допомогою кисломолочного бродіння. Вирізняються тільки РІЗНОЮ закваскою, звідси і трохи різний смак і консистенція...
Мацун — продукт із легкою кислинкою, досить густий. Його важко пити, його їдять ложкою.
Можна їсти його просто так! Ще смачніше — у зцідженому вигляді ("Камац-мацун")...
А можна приготувати з нього масу смачних і корисних страв!! Його використовують у випічці, для заправлення салатів, для приготування супів (Спас, крошка), напоїв (тан), соусів і навіть десертів! З його допомогою стуляють молоко — для отримання сиру та сирів...
Молоко довести до кипіння (можна та закип'ятити, це не важливо, просто довго кип'ятити не потрібно). Перелити в літрову банку та залишити охолоджувати... Доти, поки мізинчик, як найніжніший і найчутливіший пальчик під час опускання в молоко, не буде сильно обпікати! Молоко має бути тепле, але в сторону приємно гарячого.
Ось тоді додати закваску, гарненьке перемішати, щільно закрити кришкою і дуже добре закутати! Поставити в недоступне та тепле місце й більше НЕ ТРОГАЕМ!!! (Це важливо!) Примерно на 7-8 часов.
Вранці "розчелюємо" наш мацун і ОСТОРОЖНО, не струшуючи (!), ставимо баночку в холодильник ще на кілька годин (або навіть добу)! Так він стане міцнішим і приємнішим на смак! Хоча куштувати можна хоч за годину!!!
У холодильнику він може стояти кілька днів, поступово стаючи щільнішим за консистенцією й трохи кислішим на смак...
Зцілений мацун "КАМАЦ-МАЦУН"!
Для приготування соусів і заправок сам мацун не підходить! Він для цього просто недостатньо густий! Тому його треба загустити! Це найголовніша умова для отримання гарного якісного соусу!
Для цього мацун просто треба дати ОТРИМАТИ за бажанням від 3 до 6 годин.
Унаслідок чого ми матимемо мацун, густий, як крем! Він називається ”Камац мацун”(дословно “выжатый мацун”)...
Такий густий мацун — ОЧЕНЬ СМАЧНА штука! Його можна використовувати не тільки для приготування заправок і соусів! Його теж можна просто їсти з хлібом! Можна приготувати швидкі та найсмачніші десерти! Крім того, у нас подають його на стіл просто як легку закуску, намазку...
За смаком і консистенцією Камац мацун дуже схожий на КРІМ-ЧИЗ!!
Цей спосіб дуже зручний і підходить не тільки для мацуна! Так можна загустити будь-яку кисломоличку, зокрема й , сметану та навіть кефір — для заправлення салатів, для приготування тортових кремів!!
----------------------------------------------------------------------------------------
Традиційний вірменський часниковий соус "СХТОР-МАЦУН"! ("Схтор" в перекладі з вірменського — "чесник".)
Він йде й на заправляння салатів, і подається окремо як соус — до дуже багатьох гарячих страв, зокрема до різноманітних страв із зелені, до зеленої квасолі, до кабачків, до пельменів (боракі), до макаронів, толмі в виноградному листі.
Він подається на стіл також просто як самостійна закуска, намазка.
Простіше нікуди! Додаємо до нашого "Камац мацун"давлений часник:
Перемішуємо, і соус — ГОТІВ!
Мацун для здоров'я
Чим корисний мацун?
Мацун містить у собі всі корисні речовини, необхідні для нормальної роботи всіх органів. Білки необхідні для м'язової тканини в організмі.
Залізо виконує кровотворну функцію.
Кальцій цілюще позначається на кістках, зубах і стані волосся.
Кисломолочні бактерії, що містяться в напої, нормалізують роботу шлунка. Комплекс вітамінів В допомагає підвищити імунітет, знизити ризик захворювань.
Магній важливий для всіх обмінних процесів в організмі.
Низький вміст калорій сприяє схудненню.
Сприяє очищенню організму від шлаків і виводить зайву рідину.
Фосфор необхідний для всіх біохімічних реакцій в організмі.
Використовувати мацун можна як самостійний напій, так і замість заправляння для салату або крошки. Часто мацун використовують під час випікання або приготування різних страв.
Закваска розрахована на 1 літр молока
Час заквашування 7-8 годин за температури 40-42 °C
Склад:
Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium bifidum, Lactobacillus acidophilus, Лактоза
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Італія |
Основні | |
Вага | 1 |
Склад | Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium bifidum, Lactobacillus acidophilus, Лактоза |
Користувацькі характеристики | |
Тип закваски | Для схуднення |
Вид пакету | Саші 70мм*50мм |
Групова упаковка 1 | 10шт*1г в загальному пакеті |
Матеріал пакету | триплекс |
Тип дріжджів | Ліофілізовані бактерії |
- Ціна: 7,50 ₴