Сир «Гауда» — закваска на 100 літрів молока
(Фермент не входить до складу)
Одним із найулюбленіших і найпопулярніших сортів є твердий сир «Гауда». На святковому столі або під час звичайної сімейної трапези продукт обов'язково буде потрібний. Через помірно-солодкуватий присмак, сир дуже улюблений дітьми.
Завдяки сучасним закваскам і ферментам є можливість приготувати сир «Гауда» в домашніх умовах.
Закваска для сиру «Гауда»
Один комплект розчину розрахований на 100літров суцільного молока. Використовувати половинну кількість норми не рекомендується, тому що вихід готового продукту не виправдає кількість витраченого часу та зусиль. Особливості приготування сиру «Гауда» в домашніх умовах:
-
смак пікантний, із солодкуватим відтінком;
-
консистенція готового продукту виходить пружною;
-
рекомендований термін виникнення 1,5-2 місяці;
-
допускається додавання спецій, ароматних трав, горіхів.
Для повноцінного визрівання необхідний прес із солідною вагою, щоб отримати бажану консистенцію.
Що потрібно для приготування сиру?
Бажано мати під рукою кулінарний градусник, щоб довести молоко до необхідної температури. Важлива точність дотримання рецептури. Також потрібна спеціальна форма, а також пакети для визрівання
Закваска — 5 грамів
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Італія |
Основні | |
Вага | 5 |
Склад | Закваска |
Користувальницькі характеристики | |
Тип закваски | Для сирів, сиру |
Вихід сиру | 12-15 кг |
Упаковка | саші з триплексу |
Кількість молока | 100 літрів |
Термін визрівання | від 40 діб |
- Ціна: 145 ₴