Термін придатності: лютий 2020 року.
Слово катык означає добавка (кат) до їжі, приправи, соус, з тюркського ковтун — «домішка до їжі», деревне-уїгурського ковток — «харчовий оцет».
Виготовляється з натурального молока за допомогою його сквашування спеціальними бактеріальними культурами. Від усіх інших різновидів простокваші ковтун відрізняється приготуванням його з кип'яченого молока, що забезпечує вищу жирність. Перед сквашуванням молоко під час кип'ятіння часто випаровується на третину. Сквалюється впродовж 6-10 годин у теплі (20-40 градусів) уникаючи трясіння й перемішування. Нерідко підфарбовується буряком або вишнею. Сучасні виробники пропонують ковтик не тільки традиційної, але й зниженої жирності.
Після зціджування катика виходить сузьма — продукт, що займає середнє положення між сиром і зміною.
Зберігається готовий ковтик 2-3 дні. Потім він стає кислішим і гострішим, і його вже можна додавати в жирні супи та бульйони. У Середньій Азії ковтик також вживають самостійно як кефір або додають у салати як заправу, оскільки він має достатню кислотність. Використовується для приготування холодного супу чалоп.
Закваска для Катика ТМ ЗАВАГАЛОКУ Містить комбінацію з болгарської палички та молочнокислих стрептококів. Таке поєднання забезпечує корисні властивості та високу поживну цінність цього продукту.
- Мікроорганізми, за допомогою яких готується Катик, забезпечують високу засвоюваність і біологічну цінність напою.
- Катик містить велику кількість вітамінів і мікроелементів, необхідних для підтримки здоров'я людини.
- Катик пригнічує розвиток гнильної мікрофлори кишківника, відновлює її необхідний баланс.
- Регулярне вживання катика дає змогу впоратися з проблемами травлення.
- Катик має загальнозміцнювальну дію, сприяє збереженню молодості та довголіття.
Закваска розрахована на 1 літр молока
Час заквашування 8-10 годин за температури 37-38 °C
Склад:
Лактоза, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus, Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium longum
Основні атрибути | |
---|---|
Тип закваски | Для кефіру |
Країна виробник | Італія |
Користувацькі характеристики | |
Вид пакету | Саші 70мм*50мм |
Групова упаковка 1 | 10шт*1г в загальному пакеті |
Матеріал пакету | триплекс |
Тип дріжджів | Ліофілізовані бактерії |
Основні | |
Склад | Лактоза, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus, Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium longum |
Вага | 1 |
- Ціна: 40 ₴/упаковка