ЗАКВАСКА Домашній Мацун-Мацоні (Італія) - 10 штук, 1 пакетик на 1 літр
- Готово до відправки
- Оптом і в роздріб
- Код: 071
75 ₴/упаковка
Показати оптові ціниТермін придатності: грудень 2024 року.
МАЦУН – це вірменський національний молочнокислий продукт.
Подібна кісломолочка є, ймовірно, в кожній національній кухні! У Вірменії – це мацун, в Грузії - мацоні, в Росії – кефір... Всі вони молочнокислі продукти, одержані з молока шляхом кисломолочного бродіння. Відрізняються тільки РІЗНОЮ закваскою, звідси і трохи різний смак і консистенція...
Мацун – продукт з легкою кислинкою, досить густий. Його важко пити, його їдять ложкою.
Можна їсти просто так! Ще смачніше – в сцеженном вигляді ("Камац-мацун")...
А можна приготувати з нього масу смачних і корисних страв!!! Його використовують у випічці, для заправки салатів, для приготування супів (Спас, Окрошка), напоїв (Тан), соусів, і навіть десертів! З його допомогою створаживают молоко – для отримання сиру і сирів...
Молоко довести до кипіння (можна і закип'ятити, це не важливо, просто довго кип'ятити не потрібно). Перелити в літрову банку і залишити остигати... До тих пір, поки мізинчик, як самий ніжний і чутливий пальчик при опусканні в молоко не буде сильно обпалювати! Молоко повинно бути тепле, але в бік приємно гарячого.
Ось тоді додати закваску, гарненько перемішати, щільно закрити кришкою і дуже добре укутати! Поставити в недоступне і тепле місце і більше НЕ ЧІПАЄМО!!! (Це важливо!) Приблизно на 7-8 годин.
Вранці "раздеваем" наш мацун і ОБЕРЕЖНО, не струшуючи(!), ставимо баночку в холодильник ще на кілька годин (або навіть добу)! Так він стане міцніше і приємніше на смак! Хоча пробувати можна хоч через годину!!!
У холодильнику він може стояти декілька днів, поступово стаючи щільніше по консистенції і трохи кисліше на смак...
Сцеженный мацун "КАМАЦ-МАЦУН"!
Для приготування соусів і заправок сам мацун не підходить! Він для цього просто недостатньо густий! Тому, його треба загустити! Це найголовніша умова для отримання хорошого якісного соусу!
Для цього мацун просто треба дати ВІДЦІДИТИ за бажанням від 3 до 6 годин.
В результаті чого ми отримаємо мацун, густий крем! Він називається "Камац мацун"(дослівно "вичавлений мацун")...
Такий густий мацун – ДУЖЕ СМАЧНА штука! Його можна використовувати не тільки для приготування заправок і соусів! Його теж можна просто їсти з хлібом! Можна приготувати швидкі і смачні десерти! Крім того, у нас подають його на стіл просто як легку закуску, намазки...
За смаком і консистенцією Камац мацун дуже нагадує КРЕМ-ЧІЗ !!!
Цей спосіб дуже зручний і підходить не тільки для мацуна! Так можна згустити будь кисломолочку, в тому числі і сметану і навіть кефір – для заправки салатів, для приготування тортових кремів!!!
----------------------------------------------------------------------------------------
Традиційний вірменський часниковий соус "СХТОР-МАЦУН"! ("Схтор" в перекладі з вірменської - "часник".)
Він йде і на заправки салатів, і подається окремо як соус - до дуже багатьох гарячих страв, зокрема до різноманітних страв із зелені, до зеленої квасолі, до кабачків, до пельменів (бораки), до макаронів, толме у виноградних листках.
Він подається на стіл також просто як самостійна закуска, намазки...
Простіше нікуди! Додаємо до нашого "Камац мацун"чавлений часник:
Перемішуємо, і соус ГОТОВИЙ!
Мацун для здоров'я
Чим корисний мацун?
Мацун містить в собі всі корисні речовини, необхідні для нормальної роботи всіх органів. Білки необхідні для м'язової тканини в організмі.
Залізо виконує кровотворну функцію.
Кальцій благотворно позначається на кістках, зубах і стан волосся.
Кисломолочні бактерії, що містяться в напої, нормалізує роботу шлунка. Комплекс вітамінів допомагає підвищити імунітет, зменшити ризик захворювань.
Магній є важливим для всіх обмінних процесів в організмі.
Низький вміст калорій сприяє схудненню.
Сприяє очищенню організму від шлаків і виводить зайву рідину.
Фосфор необхідний для всіх біохімічних реакцій в організмі.
Використовувати мацун можна як самостійний напій, так і замість заправки для салату або окрошки. Часто мацун використовують при випічці або приготуванні різних страв.
Закваска розрахована на 1 літр молока
Час заквашування 7-8 годин при температурі 40-42°С
Склад:
Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium bifidum, Lactobacillus acidophilus, Лактоза
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Італія |
Основні | |
Вага | 1 |
Склад | Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium bifidum, Lactobacillus acidophilus, Лактоза |
Користувальницькі характеристики | |
Тип закваски | Для схуднення |
Вид пакету | Саші 70мм*50мм |
Групова упаковка 1 | 10шт*1г в загальному пакеті |
Матеріал пакету | триплекс |
Тип дріжджів | Ліофілізовані бактерії |
- Ціна: 75 ₴/упаковка