Сир БУРАТА готується з 5 літрів домашнього молока (не підданий термічної обробки)
Час приготування — 2 часа
Робиться з молока, вершків, невеликої кількості солі, розчину та ферменту. Жодних ароматизаторів, консервантів, барвників і до того ж такої хімії. Це дуже соковитий і ніжний італійський сир у формі мішечка з вершковою начинкою всередині.
![]() |
Історія цього сиру почалася 1920 року в місті Андрія регіону Апулія, а перекладається російською burro як олія. Спосіб приготування сиру Буррата швидко став відомим і популярним у всій Італії, а незабаром і у світі. Варто зазначити, що сир Буррата неймовірно багатий на кальцій і дуже корисний для травлення. З цілком зрозумілих причин молочний продукт має маленький термін придатності — лише 48 годин. Спочатку бурату продавали обв'язаним листям асфоделі (рослини сімейства лілейних), які втрачають свій колір менш ніж за 48 годин, і видно, що сир уже не свіжий. Також листя допомогло бураті тримати форму. |
У сучасних магазинах делікатес продається в поліетиленовій обгортці, але для збереження традицій обв'язується зеленою стрічкою. Зараз у нас цей сир можна спробувати тільки на замовлення в ресторанах італійської кухні. Зате можна приготувати Буррата в домашніх умовах із цільного коров'ячого молока. В основі його лежить сирне «тесто» від Моцарели. Звісно, сир цей придумали не спеціально, а для виготовлення моцарели безвідходним, адже під час безперервного процесу залишаються шматочки меншого, ніж стандартний, розміру. Де-небудь із них роблять перліні або моцареллу міні, в інших місцях — буррату. Маленькі залишки моцарели почали змішувати з вершками та набивати ними наступну партію моцарели.
Їдають сир свіжої та кімнатної температури. Сир Буррата подається на стіл не розрізаним на овочевій подушці. За найкращими італійськими традиціями поєднувати його потрібно зі свіжими м'ясистими помідорами, зеленню (руккола, базилік), соусом песто, оливковою олією, бальзамічним соусом. Подається до столу в розрізаному вигляді. У середньому одна порція сиру "Буррата" важить не більш ніж 700 грамів.
|
|
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Італія |
Тип закваски | Для м'якого сиру |
Основні | |
Вага | 1 |
Склад | закваска і фермент |
Тип молока | Коров'яче |
Користувацькі характеристики | |
Вихід сиру | 700-900 |
Упаковка | сашкові |
Кількість молока | 5 літрів |
Рецепт | Рецепти кожному покупцеві в друкованому вигляді |
- Ціна: 15 ₴/комплект