Італійський кошик
Професійна форма для отримання всіх типів м'яких сирів.
Матеріал: харчовий ПНД(поліетилен низького тиску)
Діаметр верхній: 125 мм
Діаметр нижній: 85 мм
Висота з ніжками: 65 мм
Вихід продукції: 0,3-0,4 кг
Форма для сиру 0,4 кг підходить для приготування живого вершкового сиру, всіх типів розсольних сирів. З невеликої кількості молока творчість сиророба дає змогу отримати цілу палітру гастрономічних шедеврів. Маленька акуратна головка сиру конусної форми стане гідним результатом кулінарного мистецтва — народження справжнього сиру.
Конструкція форми дає можливість швидкого відтоку сироватки по всьому об'єму, рівномірного розподілу щільності сирної голови, як наслідок, чудовий і швидкий результат за мінімальних витрат і зусиль.
РЕКОТТА
Традиційну Рікотту роблять в Італії із сироватки, яка удосталь залишається після приготування твердих сирів. Використовувати сироватку потрібно якнайшвидше після зливання. З Рікотти готують тальятеллі (пельмені), додають у лазанью, пироги. Можна їсти просто як сир. Рікота схожа на наш рідний сир, тільки ніжніший і має присмак кип'яченого молока. Недарма походження назви пов'язане зі словами "двічі варена".
Інгредієнти
- 8 л свіжої сироватки
- 125 мл 6% оцту або 1 столова ложка оцтової есенції (70%) розчинена у 125 мл води
(Вихід — 200-250 г)
- Нагрійте сироватку до 90 °C, постійно помішуючи.
- Зніміть каструлю з вогню та додайте оцет у сироватку. Мішайте довгою ложкою. Пластівці Рікотти будуть спливати та збиратися на поверхні.
- Великий шумівкою збирайте пластівці та викладайте в кошик для Рікотти або в невеликий друшляк.
- Для ніжного сиру дайте постояти 1 годину, для щільнішого та твердішого залиште у формі стікати й ущільнюватися 6-7 годин.
- Перекладіть сир у харчовий контейнер і поставте в холодильник. Можна зберігати в холодильнику до 1 тижня. Також можна відразу додати сіль і перемішати.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Користувацькі характеристики | |
Вид сиру | Рікотта, м'які |
Основні | |
Вага | 400 |
- Ціна: 53 ₴