Сир «Емменталь» (10-12 літрів) закваска + Пропіонік + фемент
Емменталь — це знаменитий на весь світ швейцарський твердий сир, що має солодко-горіховий смак і велику кількість круглих очей розміром з черешню. Зазвичай такі сири виробляються у великих головках по 30-90 кг. Природно, на звичайній кухні такі кількості молока просто неможливо переробити, тому ми пропонуємо адаптований рецепт на 10 літрів молока. За бажання, ви можете збільшити кількість інгредієнтів у 3 раза та зробити сир із 30 літрів молока, у такий спосіб досягши появи справжніх великих і круглих очками. Є одна думка: коли Емменталь плаче, сиророб сміється. Сльози Емменталю — це солоні крапельки рідини, які скупчуються в його оченятах у процесі дозрівання. Утворюються вони після другого етапу дозрівання, після переміщення з теплої камери в холодну, і говорять про найвищу якість сиру. У Емменталі, що продається в магазині, ви цих крапельок ніколи не побачите (вони висихають під час фасування), а ось під час виготовлення домашнього сиру ви маєте шанс)
Емменталь — класичний швейцарський сир, який став родочником багатьох чудових сирів у різних країнах — Ліїдамер у Данії, Ярлсберг у Норвегії, улюблений нами Маасдам з Голландії.
Завдяки сучасним закваскам і ферментам, є можливість приготувати сир Емменталь у домашніх умовах.
Комплект для сиру Емменталь
Один комплект розчину, Бактерій Пропіонік і ферменту розрахований на 10-12 літрів цільного молока. Використовувати половинну кількість норми не рекомендується, тому що вихід готового продукту не виправдає кількість витраченого часу та зусиль.
Особливості приготування сиру Емменталь у домашніх умовах:
-
смак пікантний, із солодкувато-горіховим смаком;
-
консистенція готового продукту виходить пружною, еластичною;
-
рекомендований період визрівання від 2 місяців;
Для повноцінного визрівання необхідний прес із солідною вагою, щоб отримати бажану консистенцію.
Що потрібно для приготування сиру?
Бажано мати під рукою кулінарний градусник, щоб довести молоко до необхідної температури. Важлива точність дотримання рецептури. Також потрібна спеціальна форма, а також пакети для визування.
Найменування: Емменталь
Країна походження: Швейцарія
Тип: твердий
Тип молока: з цілісного непастеризованого коров'ячого молока
Жирність: 28-40%
Текстура: відкрита, пластична, пружна, щільна, компактна, великі круглі очі
Цвет: жовтий
Корка: натуральна, мита
Смак: солодкий, горіховий, фруктовий, гострий
Термін дозрівання: 2-18 місяців
Відповідні сорти вин: Альзас Піно Блан, Бургонь Аліготе, Кот-де-Жюра, Антр-де-Мер, Бордо Сюпер'єр, Кот-дю-Рон, Ермітаж, Кроз-Ермітаж, Моргон.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Італія |
Основні | |
Вага | 1 |
Склад | Закваска + Пропионик + Фермент "Мейто" |
Користувацькі характеристики | |
Тип закваски | Для сирів, сиру |
Вихід сиру | 1100-1300 |
Упаковка | саші з триплексу |
Кількість молока | 12 літрів |
Термін визрівання | від 2-х місяців |
- Ціна: 28 ₴/комплект