Сир «Харантті» (10-12 літрів) закваска + фемент
Хаварті - це сир із коров'ячого молока родом із Данії, який стає дедалі популярнішим зараз. Хаварті має м'який солодкувато-вершковий смак із легкою кислинкою, а його тіло спощене маленькими вічками, як у Гауди. У Хаварті порівняно короткий термін дозрівання: від 1 до трьох місяців. Хаварті — ідеальний повсякденний сир. Нарізаним ним можна використовувати для приготування сендвічів і салатів. Хаварті чудово плавиться, тому він може стати компонентом для різних овочевих страв, пасти, супів. Також Хаварті можна подавати самостійно, у складі сирної тарілки: доповніть його фруктами (яблуками або грушами), інжиром, родзинками, горіхами, а також легким білим вином. Рецепт сиру Хаварті, як і більшості сирів голландської групи, передбачає промивання сирного зерна водою для зниження кислотності.
Хаварті винайшла данська фермерша Ханна Нільсень, яка, як сиродел-аматор, об'їздила пол-Європи з метою навчитися майстерності сироваріння, а потім продовжила експерименти на своїй фермі неподалік від Копенгагена, за ім'ям якої й був названий винайдений Ханною сорт сыра. Сподіваємося, що досвід Ханни надихне вас на власні експерименти в сироделі.
Закваска та фермент для сиру «Харантті»
Один комплект розчину та ферменту розрахований на 10-12 літрів цільного молока.
-
Хаварті Країна походження: Данія
-
Тип: напівтвердий
-
Тип молока: з коров'ячого молока
-
Жирність: 45% Текстура: гладка, відкрита, з маленькими вічками
-
Цвет: блідо-жовтий Корок: натуральна
-
Смак: вершковий, м'який, солодкий
-
Термін дозрівання: 5-10 тижнів
-
можна додати в'ялений гострий перчик, кріп, кмин, хрон, подрібнений волоський горіх
-
Відповідні сорти вин: Совіньйон Блан, Піно Нуар, Ріоха (Rioja), Шардо
-
Виробляють не тільки традиційний Хаварті, але й сир із різними добавками та наповнювачами: з кропом, кмином, халапеньйо, горіхами, хроном, журавлиною та ін. Є також копчений різновид Хаварті: копчення надає нові незвичайні нотки знайомому смаку цього м'якого вершкового сиру. Вершковий Хаварті відрізняється від звичайного використанням вершків разом із коров'ячим молоком. Вершковий Хаварті зазвичай зовсім недовго дозріває й має кремову консистенцію.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Італія |
Основні | |
Вага | 1 |
Склад | Закваска + Фермент "Мейто" |
Користувацькі характеристики | |
Тип закваски | Для сирів, сиру |
Вихід сиру | 1000-1200 г |
Упаковка | сашкові |
Кількість молока | 10 літрів |
Термін визрівання | від 1 до 3-х місяців |
- Ціна: 19 ₴/комплект