Сир Гауда (10-12 літрів) закваска+фермент
- Готово до відправки
- Оптом і в роздріб
- Код: 046
30 ₴/комплект
Показати оптові ціниСир "Гауда" (10-12 літрів) закваска+фермент
Одним з найулюбленіших і найпопулярніших є твердий сир « Ґауда ». На святковому столі або під час звичайної сімейної вечері продукт обов’язково буде зажаданий. Через помірний смак сир вельми люб'язний дітьми.
Завдяки сучасним закваскам і ферментам, є можливість приготувати сир « Ґауда» в домашніх умовах.
Закваска і фермент для сиру "Гауда"
Один набір закваски та ферменту розрахований на 10-12 літрів цільного молока. Не рекомендується використовувати половину кількість правил, тому що вихід готового продукту не виправдає кількість витраченого часу та зусиль. Особливості приготування сиру « Ґауда » в домашніх умовах:
-
смак пікантний, зі солодкуватим відтінком;
-
Консистенція готового продукту виходить пружною;
-
Рекомендований термін визрівання 1,5-2 місяці;
-
Додаються спеції, ароматні трави, горіхи.
Для повноцінного визрівання необхідний прес з солідною вагою, щоб отримати потрібну консистенцію.
Що потрібно для приготування сиру?
Щоб доносити молоко до відповідної температури, потрібно мати під рукою куліновий градус. Необхідна точність рецепту. Також потрібна спеціальна форма, а також пакети для визрівання.
РАКОТТА
Рикотта
Традиційну Рікотту в Італії виготовляють з сироватки, яка у великій кількості залишається після приготування твердих сирів. Використати сироватку потрібно якомога швидше після сливу. З Рікотти готують тальятеллі (пельмені), додають до лазань, пирога. Можна їсти просто як творіг. Рікота схожа на наш рідний творіг, але ніжніше і має присмак кип’яченого молока. Не дарма походження назви пов'язано зі словами "двічі варена".
Інгредієнти
· 8 Л свіжої сироватки
· 1 Цільного коров’ячого або козячого молока
· 50-60 мл 6% оцту (Вихід - 350-400г)
- Смішайте в каструлі сироватку і молоко.
- Повільно нагрійте сироватку до 93C, постійно помішуючи. Не кип'ятити!
- Зніміть каструлю з вогню і додайте оцет у сироватку. Перемішайте і залиште на 5-10 хвилин для утворення згустка.
- Крихітні згустки будуть спливати і збиратися на поверхні. Збирайте бавовняні пластівці шумівкою і викладайте їх у кошик для Рікотти.
- Для ніжного сиру дайте постояти 1 годину, для більш щільного і твердого залиште у формі стегати і ущільнятися 6-7 годин.
- Перекладіть сир у харчовий контейнер і поставте його в холодильник. Можна зберігати в холодильнику до 1 тижня. Крім того, можна відразу додати сіль і перемішати її.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Італія |
Основні | |
Вага | 1 |
Склад | Закваска + Фермент "Мейто" |
Користувальницькі характеристики | |
Тип закваски | Для сирів, сиру |
Вихід сиру | 1200-1500 |
Упаковка | сашкові |
Кількість молока | 10 літрів |
Термін визрівання | від 40 діб |
- Ціна: 30 ₴/комплект