Найвідоміший у світі, сорт свіжого сиру. Він широко використовується в салатах і для приготування соусів. Сир Фета є прекрасним доповненням до різних салатів (наприклад, грецький чи італійський). Також він прекрасно плавиться. Фету можна є свіжою, відразу після приготування, а можна приготувати розсіл і витримати її там для отримання більш пікантного смаку і збільшення терміну зберігання.
Здавна Фету готували балканські пастухи, доглядаючи за своїми стадами кіз і овець, на передгір'ях Карпат.
Коров'яче молоко, в якості вихідної сировини, стали використовувати вже пізніше — це Європейська традиція. І Фета так органічно вписалася в грецьку кухню, що ми знаємо її, як зразок кулінарного мистецтва Еллади.
А приготувати улюблений сир зі справжнього молока і наших живих заквасок - дуже просто!
У комплекті є все необхідне - закваска, фермент і детальна покрокова інструкція з приготування сиру.
А потім, а що потім? Ви можете приготувати з сиру чудові закуски
Дуже простий рецепт закуски з сиру – маринований сир фета. Все, що необхідно для цього рецепта – приготований вами сир фета, набір сушених трав, часник, оливкова олія і пара стручків свіжого перцю чилі. Через кілька днів, коли сир просочиться маринадом, у вас вийде класна закуска – гостра і ароматна. Масло також не пропаде, просочившись запахами сушених трав, воно тільки поліпшить свої смакові якості. Після того, як з'їсте сир, масло краще зберігати в холодильнику.
Маринований сир можна подати як самостійне блюдо, але крім цього, він збагатить смак будь-який, навіть самий скромний овочевий салат, а простий шматочок житнього хліба перетвориться на смачний сніданок, якщо намазати на нього невеликий шматочок пряного сиру.
Маринований сир фета
За кілька хвилин, можна приготувати дуже непогану закуску до вечірці з друзями.
· Час приготування: 15 хвилин
Кількість: 250 г
Інгредієнти для маринування сиру фета · 250 г сиру фета; · 2 стручки гострого перцю чилі; · 4 зубчики часнику; · гілочка розмарину; · 1 ч. л. меленої паприки; · 2 ч. л. сушеного листя м'яти; · по 1 ч. л. чебрецю і базиліка; · 150 мл оливкової олії extra virgin. |
·
Спосіб приготування маринованої сиру фета
Готовий сир фета нарізаємо невеликими кубиками, я, зазвичай ріжу його так, щоб шматочок припадав на один укус, з відомої причини особливо чоловіки це цінують.
Очищаємо часточки часнику розрізаємо навпіл і злегка придавлюємо, щоб звільнити часникове масло. Один стручок перцю чилі нарізаємо кільцями. На цьому етапі, в загальному, приготування маринованої сиру в частині обробки продуктів і закінчується, далі залишається лише скласти все в баночку.
На дно підходящої посуду, краще вибрати низьку банку з широким горлом, кладемо гілочку розмарину, половину нарізаного часнику, кілька колечок чилі, додаємо цілий стручок чилі і порцію кубиків фети.
Продовжуємо наповнювати банку, по черзі накладаючи кубики сиру і посипаючи їх пластівцями паприки, сушеної м'ятою, чебрецем і базиліком, також кладемо залишилися часточки часнику і кільця перцю.
Банку заповнюємо повністю, утрамбовувати сир не потрібно, так як з'являться крихти, які зіпсують всю красу, та до того ж є їх незручно.
Наливаємо в банку оливкова олія першого холодного віджиму, в цьому випадку, щоб отримати хороший результат, скупитися не потрібно. Масло не пропаде, а дуже стане в нагоді для заправки салатів, адже просочившись ароматом спецій, часнику і перцю, воно придбає дуже багатий букет смаків і запахів.
Даємо сиру замаринувати і остудится в холодильнику пару днів Залишаємо сир на кілька днів у прохолодному місці, більше ніяких маніпуляцій з ним проводити не потрібно. Через 2-3 дня у вас вийде гострий, пряний і ароматний сир фета, який можна намазати на хрусткі хлібці або додати в овочевий салат. Рецепт, як бачите, дуже простий, можна змінювати добавки на свій розсуд, кому не подобається часник, а хтось, напевно, зовсім не любить гострі приправи. Головне, зберегти принцип – приправити солоний сир ароматними травами і спеціями і залити хорошим маслом. Приємного апетиту! |
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Італія |
Основні | |
Склад | Закваска, Фермент "Мейто" |
Тип | Розсольний сир |
Користувальницькі характеристики | |
Тип закваски | Для сирів, сиру |
Вихід сиру | 1200-1500 |
Упаковка | сашкові |
Кількість молока | 10 літрів |
Тип молока | Будь |
- Ціна: 18 ₴