Сир «Масдам» (10-12 літрів) тільки закваска (для приготування сиру Мааздам необхідні бактерії Пропіонік і молокосвертувальний фермент — можна купити окремо)
Великі дірки та солодкувато-горіховий смак — це те, що відрізняє Маасдам від інших сортів сиру. На сьогодні цей вид голландського сиру є найпопулярнішим нарівні з Гаудою й Едамом.
Для приготування сиру Маасдам використовуються практично ті ж інгредієнти, що й для виробництва дорогого швейцарського сиру. На смак вони дуже схожі, проте Маасдам має м'якшу та ніжну структуру, що пояснюється вищою вологістю продукту.
Завдяки сучасним закваскам і ферментам, є можливість приготувати сир Мааддам у домашніх умовах.
Закваска та фермент для сиру Маасдам
Один комплект розчину, Бактерій Пропіонік і ферменту розрахований на 10-12 літрів цільного молока. Використовувати половинну кількість норми не рекомендується, тому що вихід готового продукту не виправдає кількість витраченого часу та зусиль. Крім того, рекомендується готувати сир мінімум із 20 літрів молока, щоб виправдалися очікування сиророба та характерні для цього сиру дірочки змогли сформуватися.
Особливості приготування сиру Маасдам у домашніх умовах:
-
смак пікантний, із солодкуватим відтінком;
-
консистенція готового продукту виходить пружною, еластичною;
-
рекомендований термін виникнення від 2 місяців;
Для повноцінного визрівання необхідний прес із солідною вагою, щоб отримати бажану консистенцію.
Що потрібно для приготування сиру?
Бажано мати під рукою кулінарний градусник, щоб довести молоко до необхідної температури. Важлива точність дотримання рецептури. Також потрібна спеціальна форма, а також пакети для визування.
Корисні властивості сиру Маасдам:
Сир — це чудово смачний, легкозасвоюваний і дуже корисний харчовий продукт. Корисні властивості сиру зумовлені наявністю в його складі вітамінів групи B, вітаміну А, мінералів (зокрема — кальцій), білків. Крім того, у ньому містяться незамінні амінокислоти, як-от лізин, метіонін і триптофан.
Крім цього, сир — прекрасне джерело енергії, тому його радять вмикати в раціон людям, зайнятих важкою фізичною працею або спортом. Він містить багато мінералів і білків, він являє собою ідеальний продукт для дітей, підлітків, жінок у період лактації, а також для людей, які відновлюються після переломів.
Сир Маасдам, калорійність:
Тепер про те, яку поживну цінність має цей продукт.
Калорійність сиру Маасдам становить 360 ккал на 100 г.
Серед інших поживних речовин, треба зазначити білок (28 г) й аналогічну кількість жиру. Жирність продукту у відсотках становить 45%, а вміст у ньому вуглеводів практично нульовий.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Італія |
Користувацькі характеристики | |
Вихід сиру | 1200-1500 |
Упаковка | саші з триплексу |
Тип закваски | Для сирів, сиру |
Кількість молока | 10 літрів |
Термін визрівання | від 2-х місяців |
Основні | |
Склад | Закваска |
Вага | 1 |
- Ціна: 16 ₴