Корзина
201 отзыв
Сертифицированная компания Prom.ua
Новинки нашего сайта - твердые сыры и крем-сыры!Маскарпоне -11 грн
+380981514155
+380
98
151-41-55
+380
57
727-03-55
+380
67
574-26-20
УкраинаХарьковская областьХарьков
Наличие документов
Знак Наличие документов означает, что компания загрузила свидетельство о государственной регистрации для подтверждения своего юридического статуса компании или физического лица-предпринимателя.
Корзина
Интернет-магазин "ЗАКВАСЬка"

Вся правда о кисломолочных продуктах

Узнайте какой молочный продукт полезнее употреблять в Вашем возрасте

ЙОГУРТ БІЛЬШ ПОЖИВНИЙ, НІЖ МОЛОКО

Це частково правда. Йогурт – це дуже поживний кисломолочний продукт. Він зберігає всі корисні компоненти молока: білки, жири, вуглеводи, мінерали (фосфор, кальцій, калій та ін.), вітаміни груп А і В. За рахунок окислення молока корисними бактеріями lactobacilli bulgaricus та lactobacilli thermophilus (в результаті чого отримуємо йогурт!) у йогурті формується набагато більше вітамінів групи В (В12, В3) та А, ніж у молоці. Тому регулярне споживання йогурту забезпечує організм необхідною кількістю поживних речовин та вітамінів, втамовує спрагу і навіть голод.

МОЛОЧНІ ПРОДУКТИ НЕОБХІДНІ ДЛЯ РОЗВИТКУ ДИТИНИ

Для нормального розвитку кісток і зубів дитини її необхідно годувати дуже поживною їжею з достатнім вмістом білку та кальцію. Молоко є не лише джерелом цих поживних елементів, але й сприяє засвоєнню кальцію з інших продуктів: злаків, овочів, фруктів. Цінною складовою молока є молочний цукор – лактоза. Вона легко засвоюється та є потужним джерелом енергії. Систематичне вживання дітьми кисломолочних продуктів сприяє розвитку корисної мікрофлори, зміцнює імунітет та кістки дитини, робить дитячий організм більш стійким до хвороб.

НЕОБХІДНО ВЖИВАТИ 3 МОЛОЧНИХ ПРОДУКТИ В ДЕНЬ, ЩОБ БУТИ ЗДОРОВИМ

Американські вчені рекомендують дорослим вживати 850 мл. молочної продукції на день (половина з якої має бути кисломолочною), щоб мати міцний та здоровий організм. Вітчизняні дієтологи уточнюють, що для того, щоб поповнитизапаси кальцію, білкута інших мікроелементів, необхідно щодня вживати 3 порції рівноцінних молочних продуктів (йогурт, сир твердий та кисломолочний) або 3 склянки нежирного молока, що складає добову норму кальцію для дорослої людини (за данимиКаліфорнійського університету, з розрахунку, що добова норма кальцію складає 800 мг).

КИСЛОМОЛОЧНІ ПРОДУКТИ ПРЕКРАСНО ВТАМОВУЮТЬ ГОЛОД І МОЖУТЬ ЗАМІНИТИ ОДИН ПРИЙОМ ЇЖІ

Кисломолочні продукти й справді дуже поживні, особливо йогурти. Американські вчені провели експеримент, під час якого учасники вживали 1 з продуктів енергетичною цінністю в 200 калорій: питний йогурт, густий йогурт з фруктами, напій зі смаком персика або ж персиковий сік. Через 2 години (завершивши експеримент) учасники, які їли йогурт, почувалися менш голодними, ніж ті, що пили персиковий сік або напій. Крім того, такі продукти як сир та густий йогурт мають доволі високий вміст жирів та інших поживних речовин, через що є достатньо калорійними, поживними та втамовують голод, а отже, можуть замінити 1 прийом їжі.

ВЖИВАННЯ МОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ ПЕРЕД СНОМ ДОПОМАГАЄ КРАЩЕ СПАТИ

Пам’ятаєте, в дитинстві нас поїли молоком з медом перед сном? Виявляється, це не просто прояв батьківської любові, але й науково доведений факт: вживання молока перед сном допомагає краще спати. Справа в тому, що в молочних продуктах, меді та бананах є «заспокійлива» амінокислота триптофан, яка сприяє виробленню в мозку серотоніну і мелатоніну – речовин, що відповідають за хороший сон. А от вуглеводи, які містяться в меді, та кальцій, який є в молоці, посилюють виробництво цих речовин, в результаті чого після меду з молоком так солодко спиться.

МОЛОЧНІ ПРОДУКТИ ДОПОМАГАЮТЬ ЗМІЦНИТИ КІСТКИ

Наше тіло будує міцні кістки з вітаміну D та кальцію. Вітамін D – це ніби «ключ», за допомогою якого кальцій проникає в кістки та робить їх міцними. Молочні продукти є потужним джерелом цих двох елементів.Так добова норма кальцію та вітаміну D міститься в 3 стаканах молока, але свій раціон можна урізноманітнити й кисломолочними продуктами. Американські вчені з дослідницького інституту в Бостоні прийшли до висновку, що молоко і йогурт – це найкращі продукти для зміцнення кісток тазу. Крім того, їхнє дослідження показало, що люди, які щодня споживають у середньому по 2,6 порцій молока, йогурту і сиру мали набагато міцніші кістки хребта і тазу, ніж ті, раціон яких не такий багатий на молочні продукти.

КИСЛОМОЛОЧНИЙ СИР – НАЙБІЛЬШ УНІВЕРСАЛЬНИЙ ТА КОРИСНИЙ МОЛОЧНИЙ ПРОДУКТ

Якщо про вплив молока і твердого сиру на організм людини вчені та дієтологи ще можуть сперечатися, то користь кисломолочного сиру для них є беззаперечним фактом. Основне багатство сиру – це ідеальний для засвоєння організмом склад мінеральних речовин, представлений фосфором, кальцієм та залізом. Кисломолочний сир настільки органічно сприймається нашим організмом, що входить до складу більшості дієт. 100 грам сиру забезпечують майже добову норму кальцію та 1/3 добової дози фосфору. Крім того, кисломолочний сир особливо багатий на метонін – незамінну амінокислоту, що знижує рівень холестерину в організмі та попереджує ожиріння печінки, яке виникає внаслідок впливу на організм сильних токсинів або деяких лікарських препаратів. Жири, що містяться в кисломолочному сирі, забезпечують організм «зарядом» енергії 

Три молочных продукта каждый день

Предыдущие статьи